Rólam


Üdvözöllek kedves látogató. Horváth Györgyi vagyok. Néhány szót arról, hogy is kezdődött számomra a "szerelem" a csokoládéval. Remélem felkelti majd az érdeklődésedet és gyakran ellátogatsz a jövőben is a Csokoládé Kreatívan oldalra.
Egy évvel ezelőtt kezdődött, Advent első hetében. Elhatároztam, hogy magam készítette szaloncukorral lepem meg a családomat. 
Miközben receptek után kutattam a neten, nem csak szaloncukor, hanem bonbon receptekre is bukkantam. Eleinte egyszerű módszereket alkalmaztam, nem tudtam mit jelent a csokoládé    temperálás,  de  a jégkocka tartóban elkészített bonbon mégis sikerült. Később véletlenül találtam rá a Bonbon Mánia blog-ra, amit olyan közérthetőnek tartottam, hogy betartva a pontos leírást próbáltam bonbont készíteni. Csodák-csodája, olyan jól sikerült, hogy ettől kezdve nem volt megállás. A végső lökést egy kedves barátnőm adta meg, aki arra kért, hogy készítsek bonbont az unokája keresztelőjére. Ez nagy megtiszteltetés volt! Vásároltam eszközöket és készítettem egy bonbon  válogatást. Aztán jött az Édes Napok csokoládé fesztivál. Az ott töltött szép nap, a kedves emberek, akik jókedvűen, mosolyogva kínálták kézműves csokoládéikat, teljesen elvarázsolt. Közben persze mindenféle alkalomra készítettem bonbon-t és most Karácsonyra már négyféle ízesítésű szaloncukrot csináltam. Magával ragadott az alkotás öröme…

A blog a férjem biztatására jött létre, meg azért, hogy a kreativitás élményét megoszthassam  mindenkivel  aki olvassa. 

csokoladekreativan@gmail.com


2 megjegyzés:

 1. Kedves Györgyi,

  Nagyon tetszik a blog. Érdekes cikkeket olvashatok itt.

  Azonban a feltöltött képek mérete szerintem indokolatlanul nagy. 1600×1200px ami jelentősen lelassítja az oldal betöltését. Esetleg a jövőben tanácsosabb lenne csökkenteni az oldalra feltöltött képek méretét, hiszen az oldalon amúgy is kb. 320×240px méretben jelennek meg.

  Üdvözlettel és további jó munkát kívánva:
  Teller Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Éva!

   Nagyon köszönöm a segítőkész tanácsodat:) Megfogadom. Továbbiakban is várom az építő kritikádat.

   Üdvözlettel: Horváth Györgyi

   Törlés