Amikor Bonbon Mániánál (itt) megláttam ezt a fagyit, azonnal elhatároztam, én is készítek ilyent. Olyan gusztusos volt, lágy és krémes. Megvettem a krémlikőrt, megkóstoltam és nagyon finomnak, de egy kicsit édesnek találtam. Ezért került bele egy kevés fekete kávé, amitől nem változott át kávé fagyivá, de egy árnyalatot levett a likőr édességéből. A házi krémsajt pedig nem maradhat el az általam készített fagyiból, mert olyan finom lágy krémességet bíztosít, nagyon szeretjük. Az eredeti recepthez képest ezzel a néhány változtatással nagyon finom fagyit készítettem, a család legnagyobb örömére.
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 2 váníliás cukor
- 5 dl szója tej (vagy 3 dl tej és 2 dl tejszín)
- 1 dl Baileys krémlikőr
- 1 ev. kan. erős kávé (presszó)
- 10 dkg házi krémsajt (Recept itt)
Másnap fagyigépbe öntöm és az előírás szerint kifagyasztom (30 perc). Zárható tetejű műanyag dobozba kanalazom és mélyhűtőben tárolom. Fogyasztás előtt kb. fél órával kiveszem a mélyhűtőből, így könnyen kanalazható lesz a fagyi.
Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett! :) Köszönöm a leírást! :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy jól sikerült!
Törlés