2013. április 11., csütörtök

Narancsos - marcipános bonbon





Narancsos - marcipános bonbon








Néhány nappal ezelőtt az Aldi-ban vásároltam narancsos marcipánkrémet. ( Gourmet Szamos Marcipán ) Igaz, egy kicsit talán ez téli íz, pontosabban Karácsonyt idéző ízvilág, de kis csúztatás nálam is lehet, nem csak az időjárásnál.

Hozzávalók:  21 db bonbon-hoz

Burok: 75%-os étcsokoládé Choceur ( Aldi )  30 dkg  és  3 gr kakaóvaj pasztilla

Krém: Narancsos Marcipánkrém ( GOURMET Szamos Marcipán )  2 ev. kan.

  •  40 ml tejszín 
  •    5 dkg fehér csoki
  •    1 dkg vaj ( szoba hőmérsékletű )
  •    1 tkan. méz
Készítés: A tejszínt és a mézet összeforralom ( kb. 1 perc ), beleteszem az apró darabokra tört csokit, jól elkeverem. Ha a krém 35 fok-ra hült, akkor belekeverem a szoba hőmérsékletű vajat és a narancsos marcipán krémet. Alaposan összekeverem és szobahőn állni hagyom, amíg a csokit a burokhoz temperálom.
Az apró darabokra tört csokit a csoki olvasztó gépben 40-45 fok-ig melegítem. Kiemelem a csoki tégelyt a gépből, a hűvös konyha pultra teszem és állandó keverés mellett lehűtöm 34- 35 fok-ra. Ekkor teszem bele a mikróban felolvasztott kakaó vajat és ezzel is jól elkeverem és munkahőmérsékletre ( 31-32 fok) hűtöm. A tisztára törölt lemez minden mélyedésébe öntök a csokiból, néhányszor a pulthoz ütöm, ( így távozik a levegő  a csokiból és szép sima felületű lesz így a bonbon ) majd megfordítom a lemezt és a csokit egy sütőpapírral bélelt tálra csepegtetem, a felesleget spaklival húzom le. Két fakanalat teszek a tálra és ráfektetem a lemezt, így a csoki mindenhol egyenletesen terül el, ezáltal  egyforma vékony csoki burkot kapunk. A lemezt megfordítom, spaklival ismét  simára húzom, fél órára hűtőbe teszem. az idő letelte után kiskanál segítségével betöltöm a krémet, úgy, hogy maradjon hely a lefedéshez ( kb. 2 mm ). A csokit újra temperálom, ráöntöm a lemezre vigyázva, hogy minden bonbon hüvelybe jusson belőle, spaklival simára húzom, egy órára hűtőbe teszem. Az idő letelte után megfordítottam a lemezt és a bonbonok kipottyantak belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése