2013. június 20., csütörtök

Eperpürés - vanília fagyi








A vanília fagyiba ( recept itt ) kevertem eper pürét. Csak annyira kevertem össze a fagyival a gyümölcs pürét, hogy márványos legyen. Így látványos lett a két szín kontrasztjától és új ízt is kaptam. Remek ízvilág a savanykás, aromás eper íze, az édes, vaníliás ízzel.

Eperpüré készítése: 30 dkg epret botmixerrel összemixeltem. Amikor a fagyit elkészítettem a fagyi gépben és átkanalaztam egy műanyag dobozba, akkor evőkanállal belekanalaztam a pürét, majd egy kicsit megkevertem a kanállal, épp csak annyira, hogy márványos legyen. Betettem a mélyhűtőbe, fogyasztás előtt kb. fél órával kivettem, így könnyen kanalazhatóvá vált és szépen mutatott benne a márványozás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése